Afskrivning af aktiver

12.12.2017
PrintFacebookLinkedInTwitterMail Facebook LinkedIn Twitter Mail Hvis du deler indholdet, vil udbyderen kunne sætte cookies på din computer.

Spørgsmål

Jeg er kasserer i en frivillig forening (FDF kreds) som påtænker at få opført en bålhytte . Samlet pris vil nærme sig de 200.000 kr.
Skal vi som frivillig forening også føre anlægsarkiv, hvori denne investering skal tilføjes, og så løbende afskrives over fx 5 år? Eller er det ok at omkostningsføre det hele i samme regnskabsår?
På forhånd tak.

Svar

Det kommer an på, hvilke regnskabsregler I er underlagt. Gælder årsregnskabsloven for jer? Hvis ja, kan du finde støtte her. Hvis nej, må du søge i foreningens historie. Er der tradition for at udgiftsføre alle investeringer? Foreningen er formentlig ikke skattepligtig, så det har ikke noget økonomisk betydning, om du gør det ene eller det andet.
Tak med foreningens revisorer.

Svar af:
Billede af Per Nielsen

Per Nielsen

Se alle svar fra Per Nielsen (106)

Advokat Per Nielsen arbejder primært med fast ejendom og sager i tilknytning hertil: bobehandling, administration, udlejning, ejerforeninger, retssager, overdragelse, skat og matrikulære forhold. Siden 2010 desuden frivillig i Forbrugerrådets Gældsrådgivning.

Kommentar

NB: Det er IKKE muligt at stille nye eller uddybende spørgsmål via kommentarfeltet

Du skal svare på dette spørgsmål, så vi kan undgå systematisk spamudsendelse.