Dansk virksomhed i Paris- Naturkosmetik

07.01.2018
PrintFacebookLinkedInTwitterMail Facebook LinkedIn Twitter Mail Hvis du deler indholdet, vil udbyderen kunne sætte cookies på din computer.

Spørgsmål

Hej Startvaekst,

Jeg er en pige (dansk statsborger) der bor i Paris i Frankrig og har gjort det i mange aar, jeg oensker nu at starte en lille hjemmelavede produktion af naturcremer og kvalitetssaeber i mit hjem i Paris som en dansk virksomhed med mig som eneste person i virksomheden.
Grunden til dette skyldes at Frankrig har (for) mange strikse regler om naturkosmetik. Det er kun tilladt at lave saeber, cremer og alt andet der gaa under naturkosmetik hvis man er indehaver af et diplom i kemi eller biologi paa universitetsniveau og derover allerede har et egnet laboratorium.
Eller hvis man faar et privat laboratorium til at fremstille det med deres egne ingredienser og deres eget personale. Hvilket ligger langt vaek fra mit oenske om at skabe en lille haandlavet kvalitets produktion som saa mange andre lokale danske naturkosmetikfirmaer som ioevrigt er fuldstaendig lovlige i DK.

Jeg har kunne laese mig frem til paa jeres side at ivaerksaetterselskab ikke er en mulighed men at jeg har mulighed for at oprette « anden udenlandsk virksomhed i Danmark , », er det « billigt » at oprette den ? Jeg taenker i forhold til 50.000kr startsindskud for en klassisk virksomhed !
Mit maal ville vaere at producerer saeber og cremer i mit koekken i Paris og saelge dem i Danmark og evt. senere i andre lande inkl Frankrig, mit andet spoergsmaal gaar paa om de faerdige saeber etc skal sendes til f.eks mine foraeldres adresse i Koebenhavn (hvis jeg oensker at faa et CVR-nummermin produktion) eller om jeg kan sende direkte leveringer af ordre til kunder fra Paris til deres adresser (butikker, lagre etc) ?

Jeg kan forstaa at jeg skal kontakte Skat med hensyn til import/eksport for hvordan vil mine forsendelser af leveringer blive forstaaet ?

Tusinde tak for jeres hjaelp

Venlig hilsen

Lene Knudsen

Svar

Du har formentligt et danske CPR-nummer og kan dermed oprette en personlig virksomhed i Danmark ved at gå ind på Virk.dk, hvorved du opnår et CVR-nr.
Du kan også vælge at stifte et selskab i Danmark - det kan du også uden CPR-nummer. Der findes flere forskellige former for selskab (IVS, ApS og A/S).
Når din virksomhed er registreret begynder udfordringerne:
En udenlandsk virksomhed, der udøver virksomhed i Danmark, skal registreres i RUT (registrering af udenlandske tjenesteudbydere). Det gælder formentlig også den anden vej - altså at du skal registrere din danske virksomhed i Frankrig - om end det nok hedder noget andet. Det må forventes, at de regler, du beskriver, også gælder for udenlandske virksomheder, der udøver virksomhed i Frankrig. Men det kan du undersøge i Frankrig.
Næste udfordring er den skattemæssige konsekvens: Du skal indgive selvangivelse til Danmark, men den del af indtægten, der er tjent i Frankrig, skal beskattes i Frankrig. Hvordan dette skal praktiseres, må du undersøge i Frankrig.
Endelig er der en momsmæssige udfordring: Din virksomhed registreres i Danmark og skal betale dansk moms. Hvis du sælger varer i Frankrig, skal der opkræves fransk moms, Rent teknisk er det noget med at fradrag moms i Danmark og at opkræve moms i Frankrig, der indberettes i Danmark. Det er formentligt muligt, men det er utvivlsomt indviklet. Du behøver ikke at blive momsregistreret i Danmark, hvis den årlige omsætninger er under 50.000, så du kan overveje at starte som PMV (personligt drevet mindre virksomhed).
Som det fremgår, bliver administration hovedbeskæftigelsen, indtil du har fået alt dette på skinner.
Det letter ikke meget på situationen at inddrage din forældre, der bor i Danmark.
En alternativ løsning kunne måske være at samarbejde med en dansk virksomhed, som kan have en niche i Frankrig, som du står for?

Svar af:
Billede af Per Nielsen

Per Nielsen

Se alle svar fra Per Nielsen (113)

Advokat Per Nielsen arbejder primært med fast ejendom og sager i tilknytning hertil: bobehandling, administration, udlejning, ejerforeninger, retssager, overdragelse, skat og matrikulære forhold. Siden 2010 desuden frivillig i Forbrugerrådets Gældsrådgivning.

Kommentar

NB: Det er IKKE muligt at stille nye eller uddybende spørgsmål via kommentarfeltet

Du skal svare på dette spørgsmål, så vi kan undgå systematisk spamudsendelse.