Regnskab i enkeltmandsvirksomhed

30.01.2018
PrintFacebookLinkedInTwitterMail Facebook LinkedIn Twitter Mail Hvis du deler indholdet, vil udbyderen kunne sætte cookies på din computer.

Spørgsmål

Hej Eksperter,

jeg har et spørgsmål til min enkeltmands virksomhed, som jeg har kørt i nogle år. Jeg kan se, at jeg i 2018 kommer til at få en højere omsætning end jeg plejer, og derfor ender over en nettoomsætning på 300.000 kr. En nettoomsætning er beløbet uden moms og fratrækning af udgifter, ikke?

Så skal bare lige forstå hvad der menes - skal jeg så til at lave et større regnskab til SKAT? Altså så skal man til at udfylde felterne i skats system, der hedder rubrik 320-380, ikke?

Jeg bruger et regnskabsprogram, der hedder Dinero, men skal man have en revisor indover sit regnskab, eller kan man "nøjes" med sit regnskabsprogram og deres såkaldte skattepakke.

På forhånd tak!

Mvh Erik

Svar

Hej Erik.

Nettoomsætning er uden moms og uden fradrag af omkostninger. Du må dog gerne fradrage evt. rabatter i opgørelsen nettoomsætningen.
Såfremt du ikke allerede er momsregistreret, så skal du være det, da de omsætning overstiger DKK 50.000 årligt.

Dette kræver, at du udarbejder et halvårligt momsregnskab, som du indberetter til SKAT.
Der er i alle virksomheder (uanset størrelse) krav om, at du bogfører og udarbejder et regnskab, men der er i enkeltmandsvirksomheder ikke noget krav om at dette indsendes til SKAT.
Men du skal kunne fremvise det, såfremt SKAT efterspørger dette.

Der er intet krav om at have en revisor ind over regnskabet. Hvis Dinero kan opstille regnskab og momsregnskab for dig, så er er reelt ikke behov for andet i den sammenhæng.

Med venlig hilsen
Christian Dahlstrøm

Svar af:
Billede af Christian Dahlstrøm

Christian Dahlstrøm

Se alle svar fra Christian Dahlstrøm (60)

Christian er statsautoriseret revisor hos Deloitte København. Christian har en bred erfaring med regnskab, revision og rådgivning af mellemstore og mindre virksomheder, herunder rådgivning indenfor virksomhedsetablering, omstruktureringer, opkøb og frasalg af virksomheder, due diligence-opgaver samt konkret håndtering af regnskabs- og skattemæssige forhold.

Kommentar

NB: Det er IKKE muligt at stille nye eller uddybende spørgsmål via kommentarfeltet

Du skal svare på dette spørgsmål, så vi kan undgå systematisk spamudsendelse.