Anskaffelse af nyt cvr

04.03.2018
PrintFacebookLinkedInTwitterMail Facebook LinkedIn Twitter Mail Hvis du deler indholdet, vil udbyderen kunne sætte cookies på din computer.

Spørgsmål

Vi er to der ønsker at ovetage en allerede eksisterende virksomhed. For at kunne søge om lånet til overtagelsen skal vi dog have en firmakonto og dermed et cvr nr. Da vi af flere årsager ikke har kunne låne penge hverken af banken eller alm. låneinstitutter.
Men lånet er jo stadig ikke godkendt. Kan vi stadig godt få et cvr uden at være sikkre på at kunne overtage? og er det evt. nogle konsekvenser vi burde tage højde for i tilfælde af at vi skal lukke vores virksomhed indenfor den næste uge igen?

Svar

Hvis den eksisterende virksomhed er personligt drevet, køber I virksomheden. Der indgås en købekontrakt.I bestemmer selv, om I som købere vil drive virksomheden personligt eller som selskab. Hvis I driver virksomheden personligt, skal I oprettes som I/S hos virk.dk.
Hvis den eksisterende virksomhed er et selskab, kan I i stedet vælge at overtage anparterne. Det sker også ved en købekontrakt. Her skal sælger huske, at han normalt har kautioneret i bank m.v., og at det skal på plads, inden der handles.
Normalt indgår man handlen, inden man begynder at oprette sig i virk.dk. Men man kan sagtens gå den anden vej. Det kan være en god idé at afklare spillereglerne mellem jer to på.
En af udfordringerne ved at være to er at oprette konto i en bank. I kan tale med banken om dette. Løsningen kan være et I/S, og så vil banken udover CVR-nummer skulle se jeres I/S-kontrakt.
En bank er ikke forpligtet til at godkende en ny kunde. Hvis I køber anparter i selskab, er selskabet kunden, og I skal alene godkendes, hvis sælger har påtaget sig kaution eller lignende. Hvis virksomheden er personligt ejet, skal der indgås et helt nyt kundeforhold.
I skal derfor starte med at få undersøgt økonomien i jeres projekt, inden I gør handlen med sælger færdig. Ofte ligger problemet her. Ofte må vi som rådgivere forsøge at få enderne til at nå sammen f.eks. ved at aftale, at sælger venter med at få hele købesummen. Eller ved at I arbejder i sælgers virksomhed som en begyndelse. Det kan gøres på mange måder.

Svar af:
Billede af Per Nielsen

Per Nielsen

Se alle svar fra Per Nielsen (113)

Advokat Per Nielsen arbejder primært med fast ejendom og sager i tilknytning hertil: bobehandling, administration, udlejning, ejerforeninger, retssager, overdragelse, skat og matrikulære forhold. Siden 2010 desuden frivillig i Forbrugerrådets Gældsrådgivning.

Kommentar

NB: Det er IKKE muligt at stille nye eller uddybende spørgsmål via kommentarfeltet

Du skal svare på dette spørgsmål, så vi kan undgå systematisk spamudsendelse.