Momsregistrering af hobby

03.12.2018
PrintFacebookLinkedInTwitterMail Facebook LinkedIn Twitter Mail Hvis du deler indholdet, vil udbyderen kunne sætte cookies på din computer.

Spørgsmål

KAN man momsregistrere en hobby - uden problem.
Jeg mener det skal kunne ses som en egentlig "økonomisk virksomhed" og hvis ikke det kan det -så må det ikke momsregistreres

F.eks vil man næppe kunne momsregistrere for at købe en dyr banemotorcykel med momsfradrag - selvom man så også lægger moms på den smule indtæger der kan være ved lidt reklamesalg.

Kan der siges noget enkelt om det - ud over at det naturligvis er individuel bedømmelse
Kan der være hobby - som ikke kan momsregistreres, fordi det ikke fuldt opfylder kriterier om økonomisk virksomhed

Svar

Hvis virksomheden har en omsætning på mere end 50.000 kr. målt på en 12 måneders periode, skal der ske momsregistrering uanset om det er hobby eller ej. Hobby-begrebet er primært skattemæssigt og ikke så meget momsmæssigt.
Hvis der kun er et minimum af omsætning vil du godt kunne lade virksomheden momsregistrere, men det vil nok på sigt give problemer med Skat.

Svar af:
Billede af Ebbe Jensen

Ebbe Jensen

Se alle svar fra Ebbe Jensen (333)

Når du er kunde hos Revision Vadestedet kan du forvente en god service og en professionel rådgivning, der tager udgangspunkt i din virksomhed.Vi udfører arbejdsopgaver indenfor alle områder indenfor regnskab, revision og skat, f.eks. bogføring, regnskabsudarbejdelse, revision, skat, budgetlægning og rådgivning. Rådgivningen kunne være rådgivning i forbindelse med start af virksomhed, herunder selskabsform, generationsskifte, virksomhedsomdannelse og finansiering.Vore kunder findes blandt mindre og mellemstore virksomheder indenfor handel, produktion, håndværk, servicefag og liberale erhverv.

Kommentar

NB: Det er IKKE muligt at stille nye eller uddybende spørgsmål via kommentarfeltet

Du skal svare på dette spørgsmål, så vi kan undgå systematisk spamudsendelse.