En kvittering for transport købt på vegne af en offentlige institution skal bogføres

19.01.2019
PrintFacebookLinkedInTwitterMail Facebook LinkedIn Twitter Mail Hvis du deler indholdet, vil udbyderen kunne sætte cookies på din computer.

Spørgsmål

Hej,

Jeg har en enkeltmandsvirksomhed, og har købt togbilletter til et undervisningsjob på en universitet (offentlige institution) i Jylland. Universitetet siger at de betaler transport, så jeg har inkluderet prisen i den elektroniske faktura, og sendte dem kvitteringer via email. Til gengæld har jeg stadig købet på min konto, og jeg vil gerne vide hvordan det skal bogføres ifht. moms osv.

Mvh,

Jessica Nicholls

Svar

Hej.

Du kan i din virksomhed fradrage omkostninger til rejseomkostninger. Der er ikke moms på personbefordring, så der skal ikke bogføres moms i relation til denne omkostning.

Mvh
Christian Dahlstrøm

Svar af:
Billede af Christian Dahlstrøm

Christian Dahlstrøm

Se alle svar fra Christian Dahlstrøm (64)

Christian er statsautoriseret revisor hos Deloitte København. Christian har en bred erfaring med regnskab, revision og rådgivning af mellemstore og mindre virksomheder, herunder rådgivning indenfor virksomhedsetablering, omstruktureringer, opkøb og frasalg af virksomheder, due diligence-opgaver samt konkret håndtering af regnskabs- og skattemæssige forhold.

Kommentar

NB: Det er IKKE muligt at stille nye eller uddybende spørgsmål via kommentarfeltet

Du skal svare på dette spørgsmål, så vi kan undgå systematisk spamudsendelse.