Handel med guld

16.01.2019
PrintFacebookLinkedInTwitterMail Facebook LinkedIn Twitter Mail Hvis du deler indholdet, vil udbyderen kunne sætte cookies på din computer.

Spørgsmål

1. Lovgivning angående import af guldbarrer til industri, banker og guldsmede, da jeg er en engros forhandler med dominerende fokus på guldbarrer

2. Hvad er definitionen af investerings guld?

3. Hvilke regler findes der med forhandling af guldbarrer?

Svar

Hvis der er tale om investeringsguld - og det er der her efter din beskrivelse - skal du frivilligt registreres for handel med guld. Registreringen sker på normal vis som ved oprettelse af ny virksomhed over Virk.dk. Der er omvendt betalingspligt som vedr. visse andre varer som f.eks. metalskrot og mobiltelefoner. Det indebærer særlige krav til fakturaens udformning og din indberetning af moms, og din forretningspartner skal også være frivilligt registreret på samme måde.
Definitionen på investeringsguld kan findes i Skats juridiske vejledning D.A.13.2.2.4.
Er der tale om råmetal eller halvforarbejdede produkter gælder de almindelige regler for omsætning af varer.

Svar af:
Billede af Per Nielsen

Per Nielsen

Se alle svar fra Per Nielsen (115)

Advokat Per Nielsen arbejder primært med fast ejendom og sager i tilknytning hertil: bobehandling, administration, udlejning, ejerforeninger, retssager, overdragelse, skat og matrikulære forhold. Siden 2010 desuden frivillig i Forbrugerrådets Gældsrådgivning.

Kommentar

NB: Det er IKKE muligt at stille nye eller uddybende spørgsmål via kommentarfeltet

Du skal svare på dette spørgsmål, så vi kan undgå systematisk spamudsendelse.