Overdragelse af enkeltmandvirksomhed

03.05.2017
PrintFacebookLinkedInTwitterMail Facebook LinkedIn Twitter Mail Hvis du deler indholdet, vil udbyderen kunne sætte cookies på din computer.

Spørgsmål

Hejsa.
Jeg er i dialog med en om at købe hendes enkeltmandsvirksomhed. Som jeg forstår det, skal jeg oprette mit eget cvr, og så skal hun fakturere mig beløbet vi aftaler. Enten kan hun gøre det med moms inden hun lukker sit eget, eller også momsfrit efter hun har lukket sit eget.

Hvis hun ikke er interesseret i at lukke sit CVR, men blot sælge denne del til mig, så kan jeg jo teknisk set ikke oprette et firma i samme navn som det hun har nu, og som er knyttet til det brand jeg køber. Dvs at jeg skal skabe et nyt navn for det brand hun har opbygget?
Det jeg overtager er et design, med profuktion og designrettigheder, lille lager, forhandlerftaler og agent. Hvordan med en agentaftale, den er jo knyttet til hendes firma og navn. Er jeg forpligtet til at købe agentaftalen med, eller har jeg ret til at genforhandle den med hende?

Mange tanker omkring det, men vil gerne sikre mig at der ikke er nogen der bliver snydt i handlen.

PFT. D

Svar

Hej D

Køb af en virksmohed kan indeholde mange delelementer som for eksempel varelager, inventar, fast ejendom, lejemål, kasseeholdning, gæld, medarbejdere, navn, logo, hjemmeside, anden IPR, kunder, leverandører mm. Hele eller dele af de nævnte kan omfattes. Der kan være pligt til at overtage medarbejdere hvis sælger for eksempel ikke kan betale dem.

I skal have en dækkende aftale for at få alt dette gjort ordenligt. Også af hensyn til beregning af skat og momsregulering nu og i fremtiden for begge parter.

Med venlig hilsen

Niels Ulrik Ottesen

Svar af:
Billede af Niels Ulrik Ottesen

Niels Ulrik Ottesen

Se alle svar fra Niels Ulrik Ottesen (10)

Dynamisk og effektiv advokat, der bruger sin baggrund som CFO fra IT og finans til at skabe resultater. Stor erfaring med retssager, møderet for højesteret, har indgående praktisk kendskab til bestyrelsesarbejde og samtlige almindeligt forekommende udfordringer i en virksomhed. Erfaren i forhandlinger og færdiggørelse af kontrakter nationalt såvel som internationalt. Specialiseret i rådgivning af iværksættere.

Kommentar

NB: Det er IKKE muligt at stille nye eller uddybende spørgsmål via kommentarfeltet

Du skal svare på dette spørgsmål, så vi kan undgå systematisk spamudsendelse.