Skifte fra PMV til IVS - hvordan med aktiver?

11.07.2017
PrintFacebookLinkedInTwitterMail Facebook LinkedIn Twitter Mail Hvis du deler indholdet, vil udbyderen kunne sætte cookies på din computer.

Spørgsmål

Jeg er ved at starte en virksomhed som designer og producerer et fysisk produkt. Jeg har oprettet en PMV for at kunne søge fondsmidler, der kræver CVR-nummer, og har fået et mikrolegat fra FFE. Indtil videre har jeg ikke brugt min PMV til andet (ingen handler eller aftaler), men jeg vil gerne bruge nogle af pengene på at købe noget produktionsudstyr (en maskine til 5.000 kr.).

Da jeg har en makker, jeg laver projektet med, vil jeg gerne oprette en mere 'rigtig' virksomhed, og jeg tænker at IVS er at foretrække over IS. Mit spørgsmål går på, hvordan jeg opretter et IVS og lukker min PMV, på en måde hvor de ting, der er ejet af min PMV, overgår til mit IVS? Er jeg nødt til først at lukke min PMV, og vil det kræve, at jeg betaler halvdelen af dennes værdi til Skat - og skal jeg dermed betale halvdelen af prisen for den nævnte maskine til Skat, når jeg skifter fra PMV til IVS?

Generelt er spørgsmålet, hvad der sker med ting, jeg køber som min PMV, når jeg opretter IVS og gerne vil have dem derover.

Jeg ser frem til at høre fra jer.

Svar

Hej.

I/S og IVS er to af de oplagte virksomhedsformer, når I er to, der gerne vil drive virksomhed sammen. Fordelen ved I/S er at der er mere frie rammer til at aftale, hvad I ønsker, samt at der er færre administrative krav. Ulempen ved I/S er umiddelbart at I begge hæfter personligt og solidarisk for alle forpligtelser.

Hvis du vælger at omlægge til et IVS, skal du have et nye CVR-nummer, da et IVS er at betragte som et kapitalselskab - altså en anden driftsform. Du kan kun stifte et IVS kontant, så du kan ikke indskyde dit PMV som kapital. Heller ikke i et IVS skal du betale moms af den omsætning der blev indtjent mens virksomheden var PMV.

Du har i øvrigt lov til at bibeholde dit PMV hvis du vælger at starte et IVS.

Du kan stifte et IVS på Virk.indberet.

Du kan læse mere om IVS på Virk.startvækst.

Du skal være opmærksom på om der gælder særlige betingelser for legatet fra FFE, således at beløbet ikke skal tilbagebetales eller beskattes som led i at du lukker virksomheden.
Hvis dette ikke er tilfældet anbefaler jeg at IVSâ019et oprettes hurtigst muligt og at alle dispositioner foretages i IVSâ019et, således at du undgår besværet med overførsel af aktiverne til IVSâ019et.

Med venlig hilsen
Christian Dahlstrøm

Svar af:
Billede af Christian Dahlstrøm

Christian Dahlstrøm

Se alle svar fra Christian Dahlstrøm (38)

Christian er statsautoriseret revisor hos Deloitte København. Christian har en bred erfaring med regnskab, revision og rådgivning af mellemstore og mindre virksomheder, herunder rådgivning indenfor virksomhedsetablering, omstruktureringer, opkøb og frasalg af virksomheder, due diligence-opgaver samt konkret håndtering af regnskabs- og skattemæssige forhold.

Kommentar

NB: Det er IKKE muligt at stille nye eller uddybende spørgsmål via kommentarfeltet

Du skal svare på dette spørgsmål, så vi kan undgå systematisk spamudsendelse.