Kursus og arbejdstøj

01.07.2017
PrintFacebookLinkedInTwitterMail Facebook LinkedIn Twitter Mail Hvis du deler indholdet, vil udbyderen kunne sætte cookies på din computer.

Spørgsmål

Hej

Der er et IVS, som er stiftet af to personer, og som udbyder kurser og laver konsulentarbejde.
Jeg har to spm:
1) Den ene af personer (som underviser) har været på en 4-ugers NLP kursus i udlandet. Kurset har kostet ca. 6000 kr. Centrets navn oversættes som "NLP i uddannelsen", og har derfor en special fokus på brug af NLP i undervisningen. Formålet med kurset var at blive bedre til at formidle stoffet og designe kurset på den rigtige måde. Må personen få udgifterne refunderet af selskabet for dette kursus? De totale udgifter består udover de 6000 af en t/r flybillet (ca. 2000) og en hotel (ca. 5000).

2) De to personer overvejer at købe et jakkesæt til hver, som de tager på når de underviser. For at det kan fungere som arbejdstøj, skal der være firmaets logo. Er det tillads at købe to jakkesæt i almindelig butik, der sælger tøj til private, bogføre dem som arbejdstøj og derefter sy logoer på et synligt sted (for eksempel ved venstre brystlomme på jakken). I det tilfælde bogføres jakkesættet som arbejdstøj, det stk stof som sættes på bestilles et andet sted for et lille beløb (også bogføres som arbejdstøj), og selve syarbejdet gør man selv eller får nogen til det (bogføres vel også som arbejdstøj). Er det tilladt at gøre sådan?

Tak!

Svar

1: Generelt er en omkostning fradragsberettiget, hvis den sikrer og vedligeholder indkomst. Hvis kurset og dermed udgiften sikrer og vedligeholder indkomsten er det fradragsberettiget (inkl. fly og hotel). Hvis der derimod er tale om ny viden, er der ikke fradrag.
2: Arbejdstøj skal generelt være uegnet til privat brug. Det lyder meget som jeres løsning godt kunne accepteres af skat.

Svar af:
Billede af Ebbe Jensen

Ebbe Jensen

Se alle svar fra Ebbe Jensen (318)

Når du er kunde hos Revision Vadestedet kan du forvente en god service og en professionel rådgivning, der tager udgangspunkt i din virksomhed.Vi udfører arbejdsopgaver indenfor alle områder indenfor regnskab, revision og skat, f.eks. bogføring, regnskabsudarbejdelse, revision, skat, budgetlægning og rådgivning. Rådgivningen kunne være rådgivning i forbindelse med start af virksomhed, herunder selskabsform, generationsskifte, virksomhedsomdannelse og finansiering.Vore kunder findes blandt mindre og mellemstore virksomheder indenfor handel, produktion, håndværk, servicefag og liberale erhverv.

Kommentar

NB: Det er IKKE muligt at stille nye eller uddybende spørgsmål via kommentarfeltet

Du skal svare på dette spørgsmål, så vi kan undgå systematisk spamudsendelse.