Faktura for rejseomkostninger via NemHandel

02.10.2017
Print Facebook LinkedIn Twitter Mail Facebook LinkedIn Twitter Mail Hvis du deler indholdet, vil udbyderen kunne sætte cookies på din computer.

Spørgsmål

Hej.

Jeg holder foredrag, som jeg normalt modtager honorar for. Da der er tale om under 10.000 om året er jeg ikke CVR-registreret, men modtager pengene som B-indkomst.

Det aktuelle spørgsmål handler om, at jeg har holdt et foredrag på et sygehus. I den forbindelse skal jeg have dækket mine transportomkostninger - og kun det, da jeg ikke krævede honorar for dette foredrag.

Sygehuset vil have, at jeg skal sende en faktura - enten som CVR-registreret, hvilket jeg ikke er, eller via Virk/NemHandel. Men hvis jeg sender en faktura, risikerer jeg så ikke at blive beskattet af mine transportomkostninger? Og kan det at sende en faktura på den måde på nogen måde få betydning for min B-indkomst eller andet?

På forhånd tak for hjælpen

Svar

Hej Trine,

IBIZ-Center vejleder kun om valg og anvendelse af IT og ikke spørgsmål om forhold vedrørende skat, økonomi eller jura. For disse forhold skal du anvende andre eksperter i "spørg eksperten" afhængig af fagområde.

Når det gælder "fakturablanketten" på virk.dk, så kan alle anvende den til faktura/kreditnota til offentlige myndigheder, uanset om man har et CVR nummer eller ej. Man skal kende dog kundens EAN nummer. Mere information her: https://indberet.virk.dk/myndigheder/stat/Digitaliseringsstyrelsen/NemHandel_Fakturablanket

Venlig hilsen,

Odd Erland Bakkengen
IBIZ-Center

Svar af:
Billede af Odd Erland Bakkengen

Odd Erland Bakkengen

Hjemmeside www.ibiz-center.dk
Se alle svar fra Odd Erland Bakkengen (34)

Odd har en lang it-karriere bag sig, hvor han har arbejdet for en række af de største it-virksomheder samt haft egen virksomhed i en årrække. Siden 2011 har Odd været senior konsulent i Innovationscenter for eBusiness (IBIZ-Center) på Teknologisk Institut, der fokuserer på at understøtte digitaliseringen blandt danske små og mellemstore virksomheder. Odd har siden 2011 i regi af IBIZ-Center været ansvarlig for over 100 seminarer, workshops og konferencer og har et særdels godt netværk blandt danske og internationale it-leverandører.

Kommentar

NB: Det er IKKE muligt at stille nye eller uddybende spørgsmål via kommentarfeltet

Du skal svare på dette spørgsmål, så vi kan undgå systematisk spamudsendelse.